Blog over sport en recreatie

Koffers en valiezen: een HPRC koffer

Koffers en valiezen

Koffers worden vaak gebruikt wanneer je op vakantie gaat. Om al je spullen op te bergen, is een koffer onmisbaar. Een koffer bestaat eigenlijk uit twee gelijke delen die precies op elkaar passen. De koffers die we in het verleden gebruikten, werden afgesloten met een slot en een sleutel. Tegenwoordig worden de koffers afgesloten door gebruik te maken van het cijferslot dat op de koffer is aangebracht. Jij en eventueel je partner kennen de combinatie van het cijferslot. Daarom is deze manier om een koffer af te sluiten zeer veilig. Een koffer heeft vaak meerdere handvatten. De koffer heeft tegenwoordig een uittrekbaar handvat dat gemakkelijk is wanneer hij van wieltjes voorzien is. Je hoeft je koffer dan niet te dragen, maar je kunt hem rijdend verplaatsen. De meeste koffers hebben een rechthoekige vorm, maar er zijn er ook die een speciale vorm hebben. Je kunt hierbij denken aan de koffers die voor muziekinstrumenten gebruikt worden. Er zijn ook nog speciale koffers voor gereedschap die van veel speciale vakken zijn voorzien.


De koffer

Wanneer je op reis gaat, kun je in je koffer je kleren opbergen. Gebruik een koffer van een stevige stof als je op reis gaat. Er wordt over het algemeen niet zachtzinnig met je koffer omgegaan wanneer je bijvoorbeeld met een vliegtuig reist. Wanneer je kostbare producten bij je hebt, zoals een laptop, is het verstandig een koffer te gebruiken die van een harde kunststof is vervaardigd. De koffers van tegenwoordig hebben veel verschillende vakken. Er zijn zelfs koffers die van een dubbele bodem voorzien zijn. Denk maar niet dat dit onopgemerkt blijft bij de douane. Als je iets meeneemt wat niet is toegestaan pikken ze je er zo uit. Alle koffers worden doorgelicht en de douane ziet precies wat er vervoerd wordt. Dat is maar goed ook, omdat zo de veiligheid wordt gewaarborgd.


De HPRC koffer

Een HPRC koffer heeft zijn oorsprong in Italië. De HPRC koffer biedt een optimale bescherming voor de producten die je wilt vervoeren. Hierin kun je dus gemakkelijk een laptop vervoeren. Omdat een HPRC koffer waterdicht is, kun je er ook bijvoorbeeld gevoelige filmapparatuur mee vervoeren. De HPRC koffer is ongeveer 25% lichter dan een andere koffer van dezelfde inhoud. Omdat een HPRC koffer minder weegt, kun je meer spullen vervoeren. Je krijgt van de leverancier een levenslange garantie. Er wordt van uitgegaan dat de koffer nooit stuk gaat. Hij blijft onder water tot een diepte van 10 meter waterdicht en is bestand tegen temperaturen van -40 tot + 80 graden Celsius. Wanneer je je spullen zo goed mogelijk wilt beschermen wanneer je op reis gaat, is een HPRC koffer daar zeer geschikt voor.

Benieuwd naar waar je een HPRC koffer kunt bemachtinge? Kijk dan eens op de site van Heliko BV.


Delen