Blog over sport en recreatie

Boot verkopen

De boot verkopen

DE BOOT VERKOPEN

Om een boot te verkopen is adverteren een must om via die weg de juiste koper te kunnen vinden. Er zijn nogal wat zaken waarop gelet kan worden om een koop te bevorderen. Een net uitziende boot verkoopt sneller dan eentje die onder de vogelpoep en de spinnenwebben zit. Het begint bij de foto's die bij de advertentie moeten komen te staan. Een foto van de boot in de zon in het water is altijd beter dan een foto van de boot in een grauwe opslagplaats. Van te voren een paar knappe zonnige foto's maken is nooit verkeerd natuurlijk. Tevens is de advertentie tekst belangrijk waarin details staan over de leeftijd en het eventuele onderhoud wat er is gepleegd in de afgelopen jaren, dit laat een goede indruk achter bij kopers.

OP DE GOEDE PLEK ADVERTEREN

Er kan op verschillende plaatsen worden geadverteerd. Dagbladen, magazines, kranten, beurzen, in de ligplaats of bij de winterstalling. Maar ook op het internet zijn een aantal sites waar het aanbieden van een boot perfect kan. Ook is het mogelijk om in andere havens door het land heen te adverteren want dat zijn plekken waar watersporters zijn. In alle seizoenen is een boot verkopen mogelijk. Maar het is makkelijk te begrijpen dat de lente en zomer de seizoenen zijn waarin mensen weer het water op willen en misschien wel uitkijken naar een eigen boot. Een boot verkopen in de lente of zomer kan gemakkelijker verlopen.

SCHOON EN VERZORGD

Een schone boot verkopen is het minste wat iemand kan doen om een koop te laten slagen. Een frisse boot met nette opgerolde lijnen oogt beter dan een boot vol met viezigheid. Een schone huik en geen groene aanslag op de romp zijn belangrijk voor een eerste indruk bij de koper. Het in orde maken van een boot voordat een koper komt kijken is niet zo heel moeilijk. Haal als eerste de zaken van de boot die niet verkocht worden of het nu om het kompas van opa gaat of een paar reddingsvesten. Het is niet handig als een koper de dingen ziet die hij of zij niet gaat meekrijgen. Het vergemakkelijkt het onderhandelen niet en dat kan worden voorkomen door de niet toedoende zaken gewoon weg te halen.

Zorg ervoor dat wanneer een koper komt kijken de huik en beschermkappen zijn verwijderd zodat de koper een goede eerste indruk krijgt van de boot. Denk vooraf goed na over de laagste prijs om daar niet vanaf te wijken. Een boot verkopen die er aantrekkelijk en verorgd uitziet is voor een koper ook interessant.


Delen